Komavesuppe, det nye sort eller bare helt sort?

Ja, så kom måltidet hvor det skulle prøves, måltidet hvor Danskeren skulle spise den Rumænske mad som damen angiveligt ikke havde (Nye læsere: Se tidligere blogindlæg), måltidet hvor det skulle vise sig, om Komavesuppe (Ciorba de Burta) er og blive det nye sort, fremtidens sushi eller om det bare er helt sort at spise – well, fik en gang blækfisk i Venedig og SÅ sort kan det næppe blive – og dermed noget som aldrig aldrig aldrig mere skal gentages.


Sådan ser dyret ud og lad det være sagt med det samme, den skal spises på samme måde som Ukrainsk kyllingesuppe – he he, det kan I garanteret ikke huske hvordan man gør ;-)

Lad mig først konkludere, at Gasthaus Edward laver en ganske udmærket suppe, faktisk fik jeg også en fornuftig (grænsende til god) Pizza hos dem i går og efter suppen i dag fik jeg en Pasta Carbonara, den kunne måske godt lige bruge en opstramning, men det var en fair og ok pastaret – med det ønsker jeg blot at sige, at deres niveau er så ganske rimeligt og prisen følger ikke med op. Kan I se det derude, jeg aspirere til at blive verdensmadanmelder – spørgsmålet er så kun hvad titlen på den bog som naturligvis skal skrives skal være, skal det være “Top one hundred places NOT to eat” eller snarere “Go abroad, go crazy, all about food where you never have been!”

Sekundært lad mig konkludere, at det glæder mit hjerte, at man bruger alt fra koen …………. lad mig gætte, nu tænker du: “Så stopper han, dét mente han bare ikke?!”

Skulle man få lyst til selv, at kaste sig over produktionen af ovenstående suppe, så skal man bruge følgende – tilgiv den manglende oversættelse:

– 1,5kg of Tripe ( You can get it in a supermarket and it is precooked)
– 1 Carrot
– 1 Parsnip
– 1 Onion ( we usually use brown onions )
– 6-7 Cloves of Garlic (adjust this quantity according to taste)
– 450 ml of Heavy Sour Cream
– Salt
– Pepper
– Thyme
– 1-2 Bay Leaves
– 1 Pickled Red Bell Pepper
– 1 Tablespoon of sunflower Oil
– About 3l of Water
– 1 Teaspoon of Vinegar ( Balsamic Vinegar works nicely)

Det mest interessante i ovenstående er “Tribe”, det er det der på dansk heller “Kallun” og hvad er så det for en fisk? Et hurtigt opslag på Wikipedia fortæller følgende:

“Kallun er dyreindvolde generelt eller specifikt den fjerde og sidste drøvtyggermave på et drøvtyggende dyr.

I naturen er det maven, vilde hunde og ulve først spiser på deres byttedyr.
Kallun er en god kilde til protein, fedt og vigtige bakterier. Hunde, som spiser hestepærer o.lign., holder op, når de får kallun.

I Danmark bruges kallun mest i hundefoder. I Østeuropa koger man kallunsuppe til menneskeføde, og denne suppe (på tysk: Kuttelsuppe) er en nationalret i Tyrkiet, hvor den hedder İşkembe Çorbası. Det samme gør sig gældende i Rumænien, hvor en af nationalretterne er komavesuppe, ciorba de burta (direkte oversat egl. blot “mavesuppe”).”

Nå, tilbage til hovedsporet, er det det nye sort, fremtidens Sushi?

Well, kan I huske filmen “Crocodile Dundee” – den allerførste – hvor Mick sidder ude i vildmarken med sit livs udkårne og laver Wallabe til hende og hun spørger “Can you eat THAT?” og Mick svarer: “It tastes like shit, but you can survive on it!” – se, helt SÅ slemt er det ikke, faktisk slet ikke.

Vel har jeg reduceret smagssans, men grundlæggende smager det som en fyldig kyllingesuppe, MEN du skal IKKE spise det som smagen kommer fra. Det er der kun for, at give smag IKKE mæthed – det er i hvertfald min vurdering efter af have spist et par lunser af det – damn, dét er nasty!!!

Summasumarum, regnvejr i Lugoj (det vælter faktisk ned udenfor og jeg sidder på Gasthaus Edward og skriver dette): Var jeg til en fest og blev det budt, så ville jeg ikke løbe skrigende ind til naboen og spise falaffel. Men skal jeg vælge en ret fra menukortet næste gang jeg er her, så bliver det nok ikke dén. Det er IKKE fordi det ikke smager ok, for det gør det. Det er IKKE fordi indholdet er hvad det er. Det er udelukkende fordi, det er en smule for fedt til mig ………. eller også skulle jeg ikke have nappet en Carbonara som backup ;-)

Endelig dom: Klart 4 ud af 5 komaver ;-)

God appetit – Danskeren vil kaste sig ud i regnen og de 2-3km hjem til hotellet ;-)

Location:Lugoj,Rumænien

Posted on 16. oktober 2012, in OnTour and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: